Chemische peeling
Chemische peeling Amersfoort
Een chemische peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen makkelijker loslaten. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Door de zuren wordt een chemisch proces in de huid geactiveerd. Daarom spreekt men van een chemische peeling. In de behandelingen wordt gebruik gemaakt van glycolic-, lactid-, salicyl-, mandelic peel.
Afhankelijk van het huidprobleem wordt gekeken welke zuren nodig zijn om dit probleem te verhelpen. Ieder soort zuur heeft dus een verschillende en eigen werking. En dát zorgt voor een jongere, betere en frisse huid.
In de salon pakken we verschillende huidproblemen aan
In de salon in Amersfoort vinden de chemische peeling vaak plaats om de volgende huidproblemen aan te pakken:
- acne
- littekens
- grove poriën
- onzuivere huid
- fijne lijntjes en rimpels
- pigmentvlekken
De chemische peeling zorgt ervoor dat de bovenste afgestorven huidlaag loslaat, waardoor oppervlakkige rimpeltjes en (acne)littekens vervagen, pigmentvlekken verminderen en de huid steviger en zichtbaar gladder wordt. Voor ieder probleem bestaat een specifieke peeling.
Verschillende soorten chemische peelingen
Naast de verschillende zuren zijn er ook verschillende soorten chemische peelingen. Zoals gezegd wordt per huidprobleem en huidtype gekeken hoe diep we met een peeling in de huid kunnen dringen voor het beste resultaat zorgt.
- Een oppervlakkige peeling:
Vermindering van grove poriën, acnelittekens, fijne rimpels en een betere teint en huidtextuur - Medium peeling:
Vermindering van pigmentvlekken en rimpels - Diepe peeling:
Vermindering van diepe rimpels of zonnevlekken
Hoe werkt een chemische peeling?
Op basis van het specifieke huidprobleem worden de juiste zuren voor de chemische peeling gekozen. Een peeling kan uit meerdere zuren bestaan: er wordt gemixt en gematcht. De samenstelling is dus per persoon verschillend. Voor diverse pigmentvlekken worden andere producten gebruikt dan voor acne, littekens of rimpels bijvoorbeeld.
De zuren die gebruikt worden met de chemische peeling verschillen ook per jaargetijde. Zo wordt er in de zomer gebruik gemaakt van lichtere peelings. Voor de peeling vindt een reiniging van de huid plaats. Na het aanbrengen van de peeling, werkt het enkele minuten in. Dit kan een beetje gevoelig zijn, maar is niet pijnlijk.
Na het intrekken, wordt de peeling geneutraliseerd, zodat het peelingproces stopt. De bovenste laag van de huid wordt hiermee “week” gemaakt. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen niet meer aan elkaar kleven. De huid gaat vervolgens sneller schilferen. Tevens verhoogt het de collageen- en elastinevezelproductie. Dit heeft een vollere, gladde en egale huid tot gevolg. Dode huidcellen sluiten de poriën niet meer af en talgkliertjes raken minder snel verstopt of ontstoken. Ook heeft de chemische peeling een ontstekingsremmend effect op je huid. De versnelde afschilfering van de dode huidcellen en verhoogde celdeling geven je samen een stralende huid.
Voor de behandeling
Een goede voorbereiding is belangrijk om het beste en blijvende resultaat te behalen. Het advies is daarom om twee weken vóór de behandeling te starten met ‘Peel Boosters’. Dit zijn producten die je thuis kunt gebruiken om de huid voor te bereiden.
De producten bevatten een lagere concentratie aan zuren, zodat resultaten verbeterd worden en eventuele bijwerken beperkt blijven.
Nabehandeling bij een chemische peeling
Een chemische peeling is de eerste stap. Na de peeling is het belangrijk om af te sluiten met een masker op maat, met lichttherapie en met de juiste producten voor thuis.
Een goede nabehandeling met de producten die passen bij jouw huid zorgen voor een wezenlijk verschil. Want eerlijk is eerlijk: je huid heeft na een chemische peeling écht een hersteltijd nodig. Bij een diepe peeling is de hersteltijd langer dan bij de oppervlakkige peeling. Daarom sluiten de producten van I Shine Today hier goed op aan.
Wat kan ik verwachten na een chemische peeling?
Na de behandeling kun je merken dat je huid wat gevoelig is. Ook kan je huid rood zijn en warm aanvoelen. Enkele uren na de behandeling is dit verdwenen. Het is daarom raadzaam om de uren na de peeling geen belangrijke afspraken in te plannen, omdat het misschien wat ongemakkelijk aan kan voelen voor jezelf.
Afhankelijk van hoe diep de peeling is ingetrokken, kan de huid gaan schilferen. Dit gebeurt na gemiddeld 1 tot 14 dagen. Dit proces kan 3 tot 7 dagen aanhouden en is een normale bijwerking. Let goed op dat je niet aan de losse velletjes gaat trekken, anders kunnen littekens of pigmentvlekjes ontstaan. Het is daarom altijd raadzaam om thuis met de juiste producten aan de slag te gaan.
Omdat je huid tijdelijk gevoeliger wordt voor uv-straling is het belangrijk om 6 weken na de behandeling zonlicht te vermijden. Daarom is het tijdens deze periode belangrijk om je huid extra te beschermen met een zonnebrandcrème van factor 30 of 50 om kleurverandering te voorkomen.
Na 2 tot 4 weken merk je al verbetering. Een herhaling van 3 tot 5 behandelingen levert het beste resultaat. Als je huid goed reageert, kan de chemische peeling om de 2 tot 4 weken plaatsvinden.
Behandelingen & tarieven peeling
Peeling + masker afgestemd op jou huid (95 minuten)
De chemische peeling is meestal ook onderdeel van een behandelplan op maat, het Skin Treatment Plan. |
€ 145,- |
Persoonlijk behandelplan op maat
Bij een eerste behandeling krijgt iedereen een intake gesprek en geheel vrijblijvend een behandelplan op maat.
Meest recente artikel over huidverjonging
Waarom een behandelplan op maat voor je huid voor iedereen anders moet zijn
Iedereen is anders, net als ieders huid. Dus vanzelfsprekend is ook ieder behandelplan...